زنان، به دنبال حضور سیاسی، کم کم تشکلهای خود را سامان داده، به انجام کارهای اجتماعی متمایلتر شدند. نامه یکی از دختران جوان آن روزها به نام زهراسلطان نظامالسلطنه به برادرش محمدعلی که در روسیه تحصیل میکرد، حکایت از یک سلسله حرکتهای اجتماعی جامعه زنان دارد که مطالعه آن به روشن شدن شرایط زنان در دوره مشروطه کمک میکند...
در حالی که صنعت سینما این روزها عرصه درگیری نابرابری جنسیتی شده، تاریخ ابتدایی هنر هفتم و سینمای صامت پر از نام کارگردانان، نویسندگان و تهیهکنندگان زن است.
از تفریحات دیگری که در زمان «فتحعلیشاه» رواج داشت، همان مسابقهی «نرمتنی» بود که قبلأ به آن اشاره کردهایم. شاه دستور میداد که پارچهی مقاوم و پلاستیک مانند بزرگی را در سالن قصر پهن کنند و روی آن ابریشم خرد شده بریزند.
مخالفت با این جریان انحرافی مرا در مقابل سران مجاهدین قرار داده بود. چرا که آنها نه تنها حاضر به محکوم کردن این جریان نبودند بلکه به نحوی درصدد توجیه و تطهیر آنها بودند. به دروغ می گفتند اینها خائن هستند . اپورتونیست هستند. به هیچ وجه نمی گفتند که کافر و مرتد هستند. اطلاق واژه اپورتونیست به افراد، از همین مقطع مصطلح شد . اما ما می گفتیم که ایشان مجاهد ...
پوشش زنان در جهان، به دوران پیش از تاریخ باز میگرددوهمچنین از دیدگاه باستانشناسی پیدایش حجاب به دوران پیش از مذاهب باز میگردد، بنابراین مذهب را نمیتوان عامل پیدایش حجاب دانست. برپایهء متون تاریخی در بیشتر تمدنها و ادیان جهان، در میان زنان حجاب معمول بودهاست.
با کندوکاو در تاریخ ایران باستان و آثار بجای مانده از آن دوران که اغلب مردم شان کیش زرتشت داشتند، چنین بدست می آید که زنان ایران از دیرباز حجاب و اخلاق نیکو و پاکدامنیشان زبانزد همه بوده است
پیام نهضت امام خمینی (ره) برای تمامی گروه ها و اقشار مختلف مردم جذابیت داشت. در این بین زنان نیز چون مردان در حمایت از امام در صف مبارزه با استکبار قرار گرفته و با شرکت در تظاهرات ضد شاهی خواستار برقراری رژیمی مردمی با ساختار و کالبدی اسلامی شدند. در این بخش می توانید حضور زنان در تظاهرات ضد شاهی در دوران منتهی به انقلاب اسلامی را مشاهده نمایید.
از همان اوایل انقلاب، دولت درصدد تضعیف غلبهٔ پدرسالارانه در خانواده بود. طلاق دیگر نیاز به طی مراحل دادگاهی (قانونی) نداشت و زن را بهطور کامل از مسئولیتهای نگهداری بچّه رها میساخت.
امیر نظام هفته ای دو روز مستمراً بدروازه غربی تهران می رفت و در بالاخانه دروازه می نشست و هر متاعی از خارجه وارد می کردند، در گمرک نگاه می داشتند تا امیر نظام آنها را معاینه نماید و هر جنسی را که صلاح نمی دانست به ایران وارد شود حکم به استرداد آن می داد.
شاعرهها و زنان عارف و صوفی منش صد سال پیش، زندگی و ماجراهای جالبی داشتند. تعداد آنها کم و شهرتشان فراوان بود. بیشتر زنان با کمال و با معلومات قدیم، خط خوشی داشتند و روش و منش درویشی پیشه میکردند.
سوال: در مورد نقش زنان در انقلاب اخیر و ادامه ی نقش زنان توضیح دهید. پاسخ: آن ها می بایست خودشان جوابش را از متون اسلام در بیاورند. نظر اسلام به هیچ وجه به اسارت زن و مهجور نمودن زن نبوده است. بلکه رژیم های استعماری زن را به صورت کالا برای مصرف کننده و تجملی بودن درآورده اند. در اسلام این طور نیست و ما آن را قبول نداریم. و نمونه اش زنان صدر اسلام هستند ...
محمد رضا ، قبل و بعد از ازدواج با فرح ، که زن رسمی اش بود ، با زنهای زیادی رابطه داشت . رفیقه های یک شبه و چند شبه ی فراوانی داشت که معرف آنها « اشرف » ( خواهرش ) و عبدالرضا ( برادرش ) بودند و اینها بیشتر از رده ی میهمان داران خارجی هواپیمایی ها بودند .
با وجود کماطلاعی برخی از پژوهشگران تهران قدیم و کمبود منابع دربارهی حضور زنان در مجالس «تعزیه» در دورهی قاجار، اما به نظر میرسد زنان آن دوران در چنین مجالسی نقشی چشمگیر داشتهاند؛ به طوری که یک عکس باقیمانده از آن دوران، سندی بر این ادعاست...